Vođenje bloga preko mobilnog telefona

Besplatne aplikacije za vođenje bloga

Vođenje bloga je dobar način da svoja iskustva i razmišljanja podelimo sa drugima. Pošto za redovno pisanje preko kompjutera često nemamo dovoljno vremena, možemo iskoristiti i neke besplatne aplikacije za mobilne telefone. Evo koje se najviše koriste.

Vođenje bloga preko mobilnog telefona

Za početak odaberite platformu za objavljivanje. Postoji više besplatnih a najpopularnije su WordPress i Blogger. Obe platforme omogućavaju korisnicima da kombinuju, uređuju i objavljuju svoje postove. Ključna razlika između Blogger-a i WordPressa je što je Blogger lakše konfigurisati i koristiti, dok je WordPress lakše prilagoditi i preseliti na veb lokaciju kada prelazite na plaćeni hosting..

Blogger (Android)
WordPress (Android)

Savet: nakon objave na blogu preko jedne od gore navedenih aplikacija, obavezno pregledajte objavu u pregledaču svog telefona sa punim prikazom radne površine kako biste proverili kako će izgledati objava i na drugim uređajima.

Uređivanje teksta

Sastavljati tekst bloga unutar same aplikacije nije preporučljivo jer ga lako možete izgubiti. Napišite sve svoje postove u Google dokumentima tako da će vaš sadržaj uvek biti podržan i lako dostupan na ostalim platformama.

Google dokumenti (Android)

Foto editor: Piklr Ekpress

Lepa i zanimljiva fotografija je poželjna uz napisan tekst. Nekada je bilo gotovo nemoguće uređivati slike preko telefona, ali sa pojavom nekih aplikacija i to postaje moguće. Postoje više aplikacija koje možemo preporučiti, kao na pr. Piklr Ekpress. Ova aplikacija vam omogućava da lako i brzo prilagodite, ispravite, obeležite, fotografiju, primenite filtere i još mnogo toga.

Piklr Ekpress (Android)

Društvene mreže: Buffer

Objave i komunikacija na društvenim mrežama je važan način održavanja i sticanje novih čitaoca. Buffer je izuzetno koristan alat koji vam omogućava da redovno postujete preko društvenih mreža i automatski objavljujete u određenim intervalima.

Buffer (Android)

Analiza saobraćaja: Google analitika

Google analitika je moćan alat koji vam omogućava da saznate više o navikama i aktivnostima vaših čitaoca dok ste nalaze na vašoj veb lokaciji. Morate imati otvoren Gmail nalog.

Google analitika (Android)

Ponuda naših android telefona.

Još korisnih aplikacija za Vaš mobilni možete ponaći ovde Aplikacije za tvoj Mobilni Telefon

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

TOP

Izaberite valutu
EUREuro
0612042042