Izbrisati Fejsbuk sa telefona?

Fejsbuk je jedna od prvih stvari koju većina uključi kada kupi telefon, uloguje se i proveri poruke, i to je skoro postala navika. Ne tako davno Fejsbuk je još uvek bio zanimljiv. Tada je to bila korisna mreža koju ste mogli podeliti sa prijateljima. Ali stvari su se promenile. Danas ništa od toga nije isto. Samo oglasi, oglasi, i razni linkovi na vesti i članke o kojima uglavnom niste zainteresovani. Sve više se prikazuju i „sećanja“ o raznim događajima. Postavlja se pitanje kao u naslovu; treba li tu mrežu izbrisati sa telefona?

Izbrisati Fejsbuk na telefonu

FB je sve više oglasna mreža

Radi se o tome da Fejsbuk postaje sve manje društvena mreža a sve više reklamni portal za brendove, trgovce na malo i razne stvari koje ste nalazili po oglasima. Sve više vremena moramo potrošiti da bi našli nešto interesantno. Fejsbuk polako postaje oglašivački portal koji koristi naše podatke, koje smo godinama unosili, koji više nisu samo naši, i prodaje ih oglašavačima.. To je to. Ništa društveno u tome – osim ako to ne počnu nazivati socijalnim oglašavanjem ili slično. Izgleda da sve više gubimo vreme boraveći na Fejsbuku.

Iskoristite mobilni telefon pametno

Ako smo već na Internetu preko mobilnog telefona to bi trebalo iskoristiti za nešto korisno – naučiti nešto novo, pročitati nešto zanimljivo ili komunicirati sa ljudima. Nema potrebe stalno „proveravati nešto“. Naročito ako uzmete u obzir veliku količinu lažnih vesti koje cirkulišu na ovoj platformi i prikazuju se milionima ljudi. Podaci koje Fejsbuk prikuplja koriste se na razne načine. Zašto bi dozvoljavali da nam Fejsbuk određuje razne vesti i događaje koje ćemo gledati?
Istina je pokopana. Ljudi postaju sve više nezainteresovani i lenji da je traže. Bitne vesti odlažu se u stranu a plaćene i nevažne sve više zauzimaju našu pažnju. Treba li izbrisati Fejksbuk aplikaciju sa telefona? Ako ništa drugo imaćete više vremena za druge stvari a i baterija će duže trajati. Verovatno ćete se i osećati bolje jer nećete morati stalno nešto da „pratite“.

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

TOP

Izaberite valutu
EUREuro
0612042042