Prodaja pametnih telefona

Uprkos najavi jednog od njenih glavnih igrača da napušta tržište, prodaja pametnih telefona vratila se u prvom kvartalu 2021. godine. Analitičari su izračunali da su u prvom kvartalu 2021. godine svetske isporuke pametnih telefona dostigle 347 miliona jedinica, što je 27% više u odnosu na prošlu godinu. Nakon naglog pada u 2020. godini , globalna prodaja pametnih telefona krajnjim korisnicima porasla je za 26% u prvom kvartalu 2021. godine. Strategi Analitics objavio je svoje najnovije istraživanje o isporukama 5G pametnih telefona širom sveta, a brojevi izgledaju izuzetno impresivno, sa porastom između 114% i 1.165% među proizvođačima. Podaci GSM Arena.

 

Prodaja Samsung telefona

Podaci Canalisa stavljaju Samsung na prvo mesto, isporučivši 76,5 miliona jedinica sa 22% udela, a sledi Apple, koji je isporučio 52,4 miliona iPhona sa 15% udela. Iako se iPhone 12 Mini prodavo ispod očekivanja, snaga ostalih iPhone 12 modela, kao i jača potražnja za starijim iPhone 11, pomogli su Appleu da održi snažan zamah. Pogledajte naše modele Samsung telefona.

Prodaja Xiaomi telefona

Xiaomi je postigao svoje najbolje kvartalne performanse ikad, porasvši za 62% i isporučivši 49 miliona jedinica, dok su Oppo i Vivo u prvih pet isporučivši 37,6 miliona jedinica i 36 miliona jedinica.
„Xiaomi je u pole poziciji da bude novi Huawei“, rekao je menadžer istraživanja Canalis Ben Stanton, ocenjujući rezultate ankete i njihove posledice. „Pored velike vrednosti proizvoda, sada takođe napreduje u regrutovanju lokalnih talenata, prilagođavanju kanalima prodaje i prednjačenju u vrhunskim inovacijama, kao što se vidi kod Mi 11 Ultra i njegovog nedavno sklopivog Mi Mix Fold-a. Njegovi konkurenti nude superiornu mrežu kanala prodaje, ali Xiaomijev obim zapravo pruža distributerima bolju priliku da zarade od konkurentskih brendova. Pogledajte našu ponudu Xiaomi modela.

Prodaja Huawei telefona

Huawei, koji više ne uključuje Honor, zauzeo je sedmo mesto sa 18,6 miliona jedinica, pošto je bivši svetski broj jedan i dalje okovan američkim sankcijama što je dovelo do ozbiljnog urušavanja u finansijama u prvom kvartalu. Pogledajte naše modele Huawei telefona.

Prodaja 5G telefona

5G je ključna karakteristika pametnih telefona koji se prodaju 2021. godine, a većina potrošača želi da kupi telefone sa ovom tehnologijom. Ove godine će se pojaviti mnogo novih 5G pametnih telefona. Američko tržište pametnih telefona zabeležilo je 19% godišnjeg rasta prodaje u prvom kvartalu 2021. godine, čemu je pomogla prodaja 5G od Apple-a, Samsung-a i OnePlus-a.
Dobavljači komponenata povećavaju proizvodnju kako bi podržali napore proizvođača pametnih telefona. Na primer, na sajmu elektronike IFA u Berlinu, Qualcomm je izvestio da njegovi partneri razvijaju preko 150 dizajna koristeći svoje 5G procesore. To znači da kompanija proširuje 5G preko svoje linije proizvoda kako bi 5G postala dostupna za preko 2 milijarde korisnika pametnih telefona. Na ovaj način kompanija očekuje da proširi 5G na jeftinije pametne telefone.

Prodaja telefona u svetu

Tržište pametnih telefona procenjeno je na 714,96 milijardi USD, a očekuje se da će dostići 1351,8 milijardi USD do 2026. godine, uz CAGR od 11,2% u predviđenom periodu 2021. – 2026. Povećana potrošačka potrošnja širom regiona već godinama podstiče prodaju markera Smartphone . Rast tržišta je, međutim, poništavajući, s obzirom na intenzivan nivo prodiranja. Na primer, 91% američkih domaćinstava poseduje pametne telefone i ima vitalne karakteristike po različitim cenama.
Sa oko 50% penetracije pametnih telefona, u proseku, po regionima, ciklus zamene se produžava, što podstiče pad prodaje jedinice, posebno u regionima poput SAD-a i Kine, između ostalog.
Iako su kompanije povećavale prihode lansirajući nove varijante telefona sa povećanim karakteristikama, stanje zasićenosti u nekoliko regiona moglo bi predstavljati izazov za njihove prihode. Na primer, u aprilu 2020. Apple je lansirao iPhone SE. Lansiranje je dodalo novi model iPhone-a u Apple-ov proizvodni program upravo u trenutku kada su ograničenja zaključavanja pogodila važna tržišta.

Rast internet prodaje

Onlajn prodaja pametnih telefona je izazvana oflajn pritiskom. Pametni telefon postaje važan deo maloprodaje, jer su oni sve veći deo života potrošača. Portali za e-trgovinu poput Amazona, između ostalih, privlače krajnje korisnike posebnim popustima na pametne telefone i stvorili su kulturu kupovine na mreži. Internetsku prodaju pametnih telefona dodatno je vodila kultura kupovine za praznike širom regiona.
U regionima poput Indije, gde prodaja pametnih telefona ne usporava, kompanije koje proizvode pametne telefone, uključujući Xiaomi, Samsung, Vivo i Oppo, agresivno šire svoje onlajn prodavnice na indijsko tržište pametnih telefona kako bi iskoristile tržišnu priliku.
Međutim, udeo bi mogao biti izgubljen za druge kategorije, poput modne robe i proizvoda široke potrošnje, kućnih proizvoda, između ostalog, u regionima sa velikim prodorom pametnih telefona. Ovo uzima u obzir sve veći udeo e-trgovine i promenljiv stav potrošača prema kupovini na mreži.

Share:

Leave a Comment

Your email address will not be published.

0

TOP

Izaberite valutu
EUREuro
0612042042